2021

In normale omstandigheden zou Erfgoed Haspengouw in oktober 2021 een nieuwe editie van de Erfgoedjaarmarkt Haspengouw organiseren. Maar het zijn nog altijd geen normale omstandigheden en daarom stelt Erfgoed drie opties voor nml.


De Morse code gaan we via erfgoed Haspengouw aan het grote publiek extra en duidelijk in de verf te zetten. Een demonstratie geven tijdens Erfgoeddag eind april  2022.

Over de Es-Hail AO-100 satelliet met morse verbindingen. Hierover met uiterst minimale apparatuur en bereikbaar voor letterlijk iedereen!


Demonstratie en uitleg set-up op een volgende voordracht binnen RST !

Door de Cultuurraad wordt op 30 okt. 2021 “Sint-Truiden bij light” georganiseerd.

RST gaat een DEMO stand opzetten met als doel “Morse code” als immaterieel Cultureel erfgoed” in de belangstelling te zetten.

Morse uitzendingen met een “QCX 5 Watts QRP zender” http://shop.qrp-labs.com/qcx met een home made loop antenne op de 40 m band.

Verder een wedstrijdje om ter snelst een bericht te versturen in Morse of SMS.

Morse sleutels laten bouwen door kinderen enz.

Huidige medewerkers zijn: Luc ON4ALV - Marc ON4ABS - Walter ON4AWM - Guido ON4CMO - Adelin ON2MAB - Roger ON4AHQ…

We voorzien een opbouw van pakket om over de AO100 geostationaire satelliet te werken.(zie ook FARO project hierna)

Deze kit bestaat uit een zeer eenvoudige opzet, voor iedereen beslist zelf te bouwen en indien gewenst onder begeleiding.

Het geeft de mogelijkheid om met minimaal budget een geheel werkend station op te zetten en te gebruiken (ook voor B-EARS).

Een zelfbouwpakket om satelliet AO 100 te werken ligt dus op de werkbank..

Dit om later tijdens een activiteit “FARO” (faro-vlaams-steunpunt-voor-cultureel-erfgoed) te gebruiken.

Plannen worden gesmeed om in scholen een DEMO met morse signalen verbindingen te maken met AO 100. In bijlage vindt u een flyer met wat extra info. Flyer AO100 RST.pdf

flyer AO100 RST.pdf